3 tips om een grote Diamond Painting te maken! Diamond Painting Planet

3 tips om een grote Diamond Painting te maken!

Diamond Painting Planet · · 5 reacties

Als je een fanatieke Diamond Painter bent, dan heb je vast talrijke kleine of middelgrote paintings gemaakt. Naarmate de tijd verstrijkt, wil je misschien aan een groter project beginnen en zelfs werken aan een grote Diamond Painting met een plakgebied van 100x120 of zelfs 160x100 centimeter.

We hebben vaak gedeeld hoe Diamond Painters graag werken aan grote projecten en hoe ze schitteren als ze klaar zijn. We weten dat het zeker een zware uitdaging zal zijn om uit te voeren, vooral bij de eerste stappen. Maar leg jezelf geen druk op, je hebt ons altijd! We zetten hieronder enkele tips op een rij om jouw enorme project gemakkelijker aan te pakken.

1. Maak een rol voor je grote Diamond Painting

Om aan een enorm project te werken, moet je een ruime tafel of oppervlakte vinden die bij het canvas past, zodat je de grote Diamond Painting kunt ontvouwen. Als je tafel niet ruim genoeg is, is het nog steeds prima, hieronder wat tips als je niet genoeg ruimte hebt:

  • Gebruik een papierrol (die dezelfde lengte heeft als de painting), rol het canvas uit en ondersteboven. Rol vervolgens het canvas op met de papierrol, gebruik een paperclip om het vast te pinnen. Vervolgens laat je een deel van de Diamond Painting over die je gaat maken. Begin met het maken van de linker-of rechterhoek of zelfs in het midden, het is aan jou. Ook voor het beginpunt van de painting hebben we tips. Lees hier onze blog
  • Wanneer je een deel of de helft van het enorme project hebt voltooid, kun je de opgerolde maat uitrollen. Denk eraan om de omslag van het canvas niet te verwijderen, omdat dit de lijm van het onafgewerkte formaat kan aantasten. Als je klaar bent met de painting, haal je de omslag van het canvas af en zoek je een ruimte ruimte (misschien de vloer) en rol je de hele foto uit, dan kun je wat boeken of zware objecten erop zetten om het recht te maken

2. Maak een ezel om op je gemak te werken

Als schouder- of rugklachten hebt en je moet werken aan een Diamond Painting, gebruik dan een schildersezel! Als je deze niet zelf hebt, moet je er een maken. Een van de meest populaire oplossingen voor rugpijn waar Diamond Painters dol op zijn, is het opzetten van hun knutselbureau zodat hun canvas meer op ooghoogte komt. Er zijn een paar verschillende opties die kunnen helpen, afhankelijk van het budget.

    • De eerste optie is om een ​​tekentafel of knutseltafel te kopen. Met deze tafels kun je het canvas op een oppervlak houden dat naar jou toe buigt, zodat je niet hoeft te bukken of voorover te buigen om te zien waar je mee bezig bent
    • Als je niet het budget of de ruimte hebt voor een grote hobbytafel, kun je ook profiteren van een tafelezel of een laptopstandaard. Deze bieden dezelfde voordelen, zoals dat het canvas naar jou toe gekanteld wordt, waardoor het gemakkelijker is om te Diamond Painten. We hebben zelfs een speciale Diamond Painting standaard. Zie hieronder.

Benieuwd naar meer tips? Lees hier onze blog over nekklachten en rugpijn.

3. Werk in kleine secties

Je moet veel tijd, geduld en moeite steken om van je enorme canvas een schitterende Diamond Painting te maken, maar het resultaat verdient het absoluut! Als je besluit om met je grote project te beginnen, blijf bij je besluit en geef nooit op. 

Probeer niet om grote secties tegelijk aan te vallen. Trek het beschermende plastic laag terug in secties van ongeveer 5 of 10 centimeter zodat slechts een deel van het canvas zichtbaar is. Dit helpt voorkomen dat jouw hand op meerdere plaatsen aan de lijm blijft kleven.

Je kunt van start!

Hopelijk heb je aan de bovenstaande tips genoeg zelfvertrouwen gekregen om aan jouw grote project te beginnen! Voel je vrij om contact met ons op te nemen om in welke omstandigheden dan ook om hulp te vragen of om lid te worden van onze gemeenschap en onze ervaren experts zullen je ondersteunen.

We wensen je alvast veel plezier! 💜💚

5 reacties

  • Bedankt voor de tips ga het uitproberen groetjes diane

    Diana
  • Hallo,
    Heel mooie tips heb zelfs al een gemaakt 80×120 en oprollen is ook een opsie groetjes Christine

    Malfait christine
  • Hallo,
    Heel goede tips ik heb er zelfs een gemaakt de canvas oprollen terwijl je werkt dat is ook een opsie groetjes Christine

    Malfait christine
  • Hallo,
    Heel goede tips ik heb er zelfs een gemaakt de canvas oprollen terwijl je werkt dat is ook een opsie

    Malfait christine
  • Leuk bericht en tips voor mensen die het nog niet wisten ik werk al van begin afaan op deze manier gewoon zelf achter gekomen als je met fysieke problemen zit zoek je steeds naar alternatieven zodoende was ik daar achter gekomen. Ik leg trouwens voor ik naar bed ga mijn werk altijd plat met iets zwaars erop en rol altijd even over de steentjes heen zodat ze goed vast blijven zitten . Het is een verslaving geworden ha ha.

    Mieke Senden

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!