💎 Tot 80% korting op alles! | ✅ Laagste prijs garantie | 🚚 Gratis verzending wereldwijd | 🔥 Snelle levering

7 meest voorkomende Diamond Painting fouten (en hoe ze te voorkomen)

Hand omhoog als je ooit een fout hebt gemaakt tijdens het Diamond Painten ✋🏼

Misschien is je lieve huisdier erin geslaagd om over het canvas te rollen. Misschien heb je de hele plaklaag in één keer verwijderd en is je lijm gedroogd. Hoe het ook zij, HET IS OK, we zijn maar mensen.

Dus met dit in gedachten, schrijven we hieronder de 7 meest voorkomende Diamond Painting fouten die mensen maken en hoe ze te voorkomen. Leer van de fouten van anderen, zodat jij ze niet ook maakt!

1. Diamant op het verkeerde symbool plaatsen

Als je lekker in de sfeer zit, kan het even duren voordat je een stap terug doet en beseft dat een heel gebied de verkeerde kleur diamanten bevat. De horror! Een manier om om deze fout te vermijden is om een Diamond Painting ondersteboven de draaien om aan de andere kant te werken. Je werkt dan aan compleet andere symbolen en raakt niet snel in de war.

2. De gehele plaklaag in één keer verwijderen

Het kan natuurlijk verleidelijk zijn om de gehele plaklaag los te trekken om het ontwerp te onthullen dat zich eronder verbergt. Als je dit doet, wordt het canvas echter blootgesteld aan dingen als haar, stof en vuil, waardoor diamantjes niet goed blijven plakken. Delen van je canvas kunnen ook uitdrogen voordat je er zelfs maar bij kunt!

Om dit te voorkomen, raden we aan om in een hoek van de Diamond Painting te beginnen en in kleine delen aan je schilderij te werken. Je krijgt ook een prettig gevoel van voldoening wanneer elk onderdeel is voltooid.

Plaklaag

3. Je arm op het canvas leggen

Heb je ooit gemerkt dat je je onderarm moet losmaken van het canvas? Maartje deelt haar tip om deze plakkerige situatie te vermijden: "Ik nam een stuk perkamentpapier dat groot genoeg was voor de zijkant van mijn hand en legde het neer zodat mijn hand niet aan het canvas blijft plakken. Werkt super!"

Papier

4. Opbergdoosjes niet sluiten tijdens het werken

Nadat je klaar bent met het uitgieten van de diamantjes in de doosjes, sluit dan altijd de opbergdoosjes! Voorkom dat er een nare stapel aan diamantjes op het canvas blijven kleven.

Steentjes op canvas

5. Eten en drinken in je werkruimte 

Het is prima om een snack te hebben als je gaat Diamond Painten, maar zorg er wel voor dat je werkruimte vrij blijft om te voorkomen dat het eten of drinken op het canvas morst!

Tip: Om een kleine hoeveelheid vloeistof te verwijderen, gebruik je gewoon een föhn om je canvas meteen te drogen. Als er plekken zijn die niet plakkerig zijn, dep dan een klein beetje textiellijm op het gebied.

Gemorst op painting

6. Huisdieren te dichtbij het canvas laten komen

We hebben absoluut niets tegen Diamond Painting als onze vachtbaby's ons gezelschap houden, maar zorg ervoor dat ze niet snel op het plakkerige gedeelte van je canvas springen. Anders moet je tijd besteden aan het ontkleuren van je canvas!

Tip: Om haar en papier etc. van je canvas te verwijderen, veeg je het getroffen gebied af met een natte of vochtige doek.

Kat op Diamond Painting

7. Je schilderij niet schoonmaken voordat je het inlijst

Voordat je het canvas gaat inlijsten, moet je een vochtige doek of vochtige handdoek gebruiken om de Diamond Painting schoon te maken. Verwijder stof of vuil voordat je het inlijst, anders kun je lelijke stofdeeltjes krijgen.

_____________________________________________

Wat vond je van deze fouten? Heb je deze fouten zelf ook gemaakt? Nog verstande tips voor je mede-diamantschilders? Laat je mening achter in de comments!

2 reacties

  • Als ik mijn painting klaar heb gebruik ik mijn deegroller om alles nog stevig vast te laten plakken en zie dan ook dat het er mooier uit ziet het lijkt dan of de steentjes beter gaan aansluiten

    Els Laan
  • Ik heb nog een tip voor de painters wil je de volgende dag soepel beginnen met painten smmer de avond voor je gaat slapen je schouders in met midalgan en volgende dag gewoon lekker painten zonder last

    Rina

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Spin to win Spinner icon