Het Diamond Painting woordenboek: 20+ termen om te weten Diamond Painting Planet

Het Diamond Painting woordenboek: 20+ termen om te weten

Diamond Painting Planet · · 1 reactie

Net als veel andere hobby's heeft Diamond Painting zijn eigen woordenboek ontwikkeld. Er zijn verschillende woorden, afkortingen en termen die vaak worden gebruikt door degenen die van deze hobby houden, maar helaas kunnen ze een beetje verwarrend zijn voor beginners.

Of je nu overweegt om je eerste Diamond Painting te bestellen, een onbekende uitdrukking in een Facebookgroep bent tegengekomen of gewoon je kennis over Diamond Painting wilt uitbreiden, dit artikel is voor jou gemaakt!

Blijf lezen om de betekenissen van veel veelgebruikte woorden, uitdrukkingen en afkortingen te ontdekken.

De basis

Dit zijn de basistermen en afkortingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat. Als je dus een beginner bent, is dit super handig om te weten!

Canvas: De sjabloon waarop diamanten of boren worden gebruikt om een ​​schilderij te maken, staat bekend als het canvas.

DPP: Dat zijn wij - Diamond Painting Planet!

DP: Dit is de afkorting voor je nieuwe favoriete hobby: Diamond Painting!

Drill: Laat je niet misleiden door de naam. We hebben het hier niet over elektrisch gereedschap. In Diamond Painting zijn boren de diamanten, edelstenen, kralen of strass-steentjes die bij elke kit worden geleverd en op het canvas worden aangebracht om het kunstwerk te maken.

Diamond Painting pen: Een Diamond Painting pen is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om diamanten op te pakken en op het canvas te plaatsen. 

 

Volledig bedekt Canvas: Een volledig bedekt canvas is een Diamond Painting waarbij het kunstwerkgebied volledig wordt bedekt door diamanten.

Gedeeltelijk bedekt canvas: Een gedeeltelijk bedekt canvas is een Diamond Painting met een gebied dat is bedekt en niet bedekt is met diamanten. Het is geen incompleet schilderij, maar eerder een schilderij met gebieden die opzettelijk blanco zijn gelaten om het ontwerp van het canvas te benadrukken en de kijker naar het deel dat schittert te trekken. Deze doeken zijn geweldig voor kinderen en beginners omdat ze gemakkelijker te voltooien zijn. Bekijk hier de collectie voor kinderen.

Kit: Een Diamond Painting Kit verwijst naar het canvas, de diamanten en het gereedschap dat bij het door jou bestelde kunstwerk wordt geleverd, dus je hebt alles wat je nodig hebt om te beginnen! 

Schudbakje: Bij elke Diamond Painting wordt een klein bakje voor jouw diamanten meegeleverd. Deze schudbakjes zijn speciaal ontworpen met groeven om de exacte vorm en grootte van de diamanten vast te houden en ze gemakkelijker op te pakken.

 

Pincet: Pincet is uitstekend geschikt voor het verwijderen van een diamant als er een fout wordt gemaakt. Ze zijn inbegrepen in alle Diamond Painting Kits van Diamond Painting Planet, maar ze kunnen ook los worden gekocht. Hier vind je de losse pincetten.

 

Wax: Om de diamanten op te pakken, wordt de punt van de Diamond Painting pen in een kleverige wasachtige substantie gedompeld. Wanneer de pen vervolgens tegen de bovenkant van een diamant wordt gedrukt, blijft de diamant plakken en kan deze gemakkelijk worden opgepakt en geplaatst. Ook deze zijn inbegrepen in alle Diamond Painting Kits, maar kunnen los worden besteld. 

Aanvullende woorden, zinnen en afkortingen

3D: 3D verwijst naar het aantal facetten aan één kant van een vierkante diamant. 3D-steentjes hebben negen facetten, drie aan elke kant.

5D: 5D vierkante diamanten hebben 13 facetten. Ze hebben doorgaans meer schittering dan hun 3D-tegenhangers en geven het voltooide ontwerp meer diepte.

Opbergdoos: Zoals de naam al doet vermoeden, is het een opbergdoos om jouw diamanten georganiseerd te houden, zodat er niets verloren gaat. Hier kun je onze populaire 28-delige opbergdoos vinden.

 

DMC-codes: Dit verwijst naar de referentiekaart die bij elke Diamond Painting wordt geleverd. Het laat zien welke kleur waar op het canvas hoort.

Canvasmaat: De canvasmaat verwijst naar de grootte van de Diamond Painting. De maat verwijst naar hoe groot de lijst moet zijn om het hele canvas, inclusief de rand, weer te geven.

Inlijsten: Net als elk ander type kunst, kunnen voltooide Diamond Paintings worden ingelijst om te worden weergegeven in een slaapkamer, woonkamer, keuken of waar dan ook in huis. Ingelijste stukken vormen ook een prachtig kantoordecor!

Lichtplaat: Lightplaten zijn een game changer als het gaat om Diamond Painting! Leg de plaat neer en het canvas bovenop. Laat het licht door je schilderij schijnen. Deze extra helderheid helpt mensen de kleine symbolen en codes, die op het canvas zijn afgedrukt, gemakkelijker te lezen. Een lichtplaat is vooral handig bij het werken aan een Diamond Painting met voornamelijk donkere kleuren. Bekijk hier onze lichtplaat.

 

Steentjeslegger: Een steentjeslegger is een hulpmiddel dat kan worden gebruikt om meerdere diamanten tegelijk op te pakken en te plaatsen. 

Steentjesroller: Het gebruik van een kleine rubberen roller om over jouw voltooide Diamond Painting te gaan is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat alle diamanten stevig op hun plaats blijven zitten.

 

Liniaal: Een liniaal kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de diamanten goed zijn uitgelijnd en op een ordelijke manier op het canvas worden geplaatst.

 

In de wondere wereld van het Diamond Painten zijn er zoveel verschillende, maar belangrijke termen om te kennen. Of je nu een ervaren Diamond Painter bent die tientallen projecten heeft voltooid of een beginnende painter die net begint aan de eerste painting; we zijn er zeker van dat er een paar woorden en zinnen zijn die je nog niet eerder hebt gehoord, dus we hopen dat dit heeft geholpen!

Kun je nog andere woorden, zinnen of afkortingen bedenken die in ons woordenboek zouden moeten staan? Laat dan hieronder een reactie achter! En als je hulp nodig hebt bij het bestellen van een kit of hulp zoekt bij degene die je hebt, stuur ons dan een e-mail op info@diamondpaintingplanet.com of vul het contactformulier in.

1 reactie

  • Wip .
    Workshop in project.
    Een foto die je maakt/plaatst van de painting waar je aan bezig bent

    M. Bruisten

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!