Kiezen tussen ronde en vierkante diamanten Diamond Painting Planet

Kiezen tussen ronde en vierkante diamanten

Diamond Painting Planet · · 2 reacties

Als je nieuw bent in de wereld van Diamond Painting, sta je op het punt een spannende reis te beginnen die zeker urenlang plezier zal opleveren terwijl je de kunstzinnigheid in jezelf uitdrukt. Maar het beste van alles: als je klaar bent, heb je een geweldig kunstwerk om met trots in je huis of kantoor neer te zetten. Bovendien heb je de voldoening te weten dat je het zelf hebt gemaakt. En ja, iedereen kan het! Voltooide Diamond Paintings zijn ook uitstekende geschenken.

Wat is Diamond Painting precies? Het is de kunst om driedimensionale schilderijen te maken met behulp van "diamanten" van wax. Net als bij kruissteek, gaat het om het maken van een grotere assemblage met kleinere componenten. Het is een zeer ontspannende en lonende hobby die populair is op sociale media en de afgelopen jaren enorm populair is geworden.

Wanneer je begint met winkelen voor jouw eerste Diamond Painting kit, zul je merken dat sommige kits ronde diamanten hebben, terwijl andere vierkante diamanten hebben. Als beginneling heb je je waarschijnlijk afgevraagd wat het verschil is tussen de twee (afgezien van de voor de hand liggende vorm natuurlijk) en welke beter is. Blijf lezen voor meer informatie en ontdek enkele handige tips voor het schilderen van diamanten.

De fysica van diamanten

Vaak aangeduid als 5-D diamanten vanwege de geometrie van hun veelzijdige oppervlak, hebben zowel ronde diamanten als vierkante diamanten verhoogde, schuine vlakken aan één kant en een vlakke onderkant. De gefacetteerde zijde reflecteert licht om het afgewerkte stuk een sprankelend effect te geven. Je zult zelfs zien dat Diamond Painting Planet-paintings glinsteren als een discobal.

De diamanten die in Diamond Paintings worden gevonden, worden ook wel "boren" of "steentjes" genoemd. Rond of vierkant verwijst naar de vorm van elke diamant die je op je canvas aanbrengt. Ronde steentjes zijn hetzelfde als ronde diamanten, die een cirkelvormige onderkant hebben om gemakkelijker te schilderen, en vierkante boren zijn hetzelfde als vierkante diamanten met randen die rechte lijnen hebben.

Ronde diamanten versus vierkante diamanten: wat is beter?

Als het gaat om vierkante diamanten en ronde diamanten, is er geen duidelijke winnaar. Beide zijn geweldig op hun eigen manier. Als je bij Diamond Painting Planet koopt, hoef je niet te raden! Onze kits worden aangeboden in speciaal geselecteerde diamantvormen en canvasformaten om het best mogelijke resultaat voor de prijs te creëren. We willen het gemakkelijk maken om met diamanten te schilderen en leveren alleen kits en materialen van de hoogste kwaliteit. Of je er nu een kiest met ronde diamanten of vierkante diamanten, je kunt er zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt waarmee je de mooiste Diamond Painting op de markt kunt maken.

Meestal doen onze klanten hun aankopen op basis van het kunstwerk dat ze leuk vinden en vertrouwen ze op ons ontwerpproces. Met zoveel unieke diamantkunstkits om uit te kiezen, zijn de mogelijkheden eindeloos! Toch probeer je misschien te beslissen welk type painting je de eerste keer wilt maken. Hoewel beide opties perfect geschikt zijn voor zowel nieuwe als ervaren Diamond Painters, zijn er een paar dingen die jou kunnen helpen beslissen.

Voordelen van ronde diamanten

  1. Gemakkelijk is leuk
    Ronde diamanten zijn iets gemakkelijker en sneller op te pakken en op het zelfklevende canvas te plaatsen, omdat ze niet zo netjes hoeven te worden geplaatst. Ronde steentjes kunnen worden geplaatst zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over hun oriëntatie, aangezien ze overal dezelfde vorm hebben. Ze zijn ook iets groter dan vierkante diamanten, met een afmeting van 2,8 mm. Als gevolg hiervan zijn er minder steentjes nodig om een Diamond Painting met ronde diamanten te voltooien dan om een vierkante Diamond Painting af te werken. Hierdoor kun je jouw kunstwerk sneller afmaken. Als je helemaal nieuw bent in de wereld van Diamond Painting, zijn veel meer ervaren hobbyisten van mening dat beginnen met ronde steentjes de beste optie is.

  2. Meer schittering
    Het is bekend dat ronde diamanten er sprankelender uitzien, vooral op grotere paintings. Onze ronde diamanten met 20 facetten worden anders geslepen dan de diamanten van onze concurrenten. Ze zijn ontworpen om meer sprankeling te hebben dan alle andere steentjes op de markt, die slechts 13 facetten hebben. Met 50% meer facetten hebben onze diamanten extra sprankeling en glans! Een ronde boor  Diamond Painting is de beste optie als je een glinsterend en opvallend kunstwerk wilt creëren dat om de juiste redenen zeker de aandacht zal trekken.

  3. Kruissteek-achtig uiterlijk
    Door de manier waarop boren zijn uitgelijnd, doet het afgewerkte canvas denken aan een sprankelend kruissteekproject. Dit maakt ronde diamanten een uitstekende keuze voor eenvoudige ontwerpen waarbij fijne details geen primaire overweging zijn.

  4. Geen popende diamanten
    Zodra een Diamond Painting met volledige boor gemaakt met vierkante diamanten is voltooid, is er geen ruimte meer tussen de steentjes. Als het canvas buigt, is er geen ruimte voor de boren om te bewegen of aan te passen. In plaats daarvan kunnen ze loskomen, wat erg frustrerend kan zijn. Om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven, moet je mogelijk een roller gebruiken om de geplaatste boren steviger op hun plaats te drukken.

Met ronde diamanten is er ruimte om te bewegen. De kleine opening tussen elke edelsteen zorgt ervoor dat ze minder snel loskomen. Dit is een van de grote bonussen van ronde boren, vooral voor nieuwere diamantschilders.

Voordelen van vierkante diamanten

  1. De perfecte pasvorm
    Aan de andere kant passen diamanten van de vierkante variant heel netjes in elkaar zonder openingen. Dit maakt het mogelijk om een meer authentieke mozaïeklook te creëren zonder dat er stukjes canvas doorheen gluren. Houd er rekening mee dat vierkante boren nauwkeuriger moeten worden geplaatst dan ronde boren. Als je niet oppast, worden ze niet uitgelijnd om rechte lijnen te vormen.

  2. De "snap" 
    Een ander kenmerk dat mensen erg leuk lijken te vinden aan de vierkante diamanten, is het bevredigende "knap" -geluid dat ze maken als je bijna klaar bent en de gaten opvult. Het gevoel is vergeleken met het gevoel van knallende noppenfolie, wat misschien wel een van de grootste geneugten van het leven is! Bovendien laat de "snap" jou weten dat de boren perfect zijn uitgelijnd en op de juiste afstand zijn geplaatst. Het is hip om vierkant te zijn!

  3. Meer detail
    Diamond Paintings met vierkante boren hebben vaak complexere ontwerpen dan die met ronde diamanten. Met een diameter van 2,5 mm zijn vierkante diamantboren kleiner dan hun ronde tegenhangers. Dit zorgt voor meer details per vierkante inch, dus ze hebben de voorkeur bij het maken van meer ingewikkelde illustraties.

Speciale diamanten

Veel van onze speciale items bevatten diamanten met een accent die de gloed van het noorderlicht nabootst. Deze magische AB-diamanten brengen je Diamond Painting ervaring naar een hoger niveau. Onze reguliere vierkante en ronde diamantboren hebben veel glans, maar de coating op AB-diamanten geeft veel extra glans aan bepaalde delen van je canvas. 

Glow-in-the-dark diamanten

Deze diamanten zijn een zeer populair type met een leuke eigenschap: ze geven licht in het donker! Net als andere steentjes zijn ze gemaakt van wax. We mengen echter verschillende elementen met elkaar om een toplaag te creëren die ervoor zorgt dat ze overdag licht absorberen en 's nachts een zachte gloed uitstralen in het donker. Ze zijn vooral wenselijk voor projecten met nachtscènes en donkere beelden, omdat ze een lichtgevend en mystiek effect kunnen creëren wanneer de lichten zijn uitgeschakeld.

Om de beste resultaten te krijgen met Glow-in-the-Dark Diamonds, stel je ze een tijdje bloot aan fel licht voordat je de lichten uitdoet om te genieten van het gloei-effect. Bekijk al onze Glow in the Dark paintings hier.

Iriserende diamanten

Deze diamanten geven een prachtige, kristalachtige uitstraling. Deze boren zijn semi-transparant en hebben een prismatische, regenboogachtige glans. We combineren verschillende metaalverbindingen tot een glanzende coating, die vervolgens wordt gemaakt om aan de diamanten te hechten. Hoewel iriserende diamanten vergelijkbaar zijn met Aurora Borealis (AB) diamanten, zijn ze transparanter en lijken ze op kristallen.

Iridescent diamanten zijn perfect om een vleugje magie en sprankeling toe te voegen aan elk diamantschilderproject. Ze brengen eigenzinnigheid in elk ontwerp en zijn vooral populair voor kunstwerken met zeemeerminnen, eenhoorns, regenbogen en andere fantasiethema's.

Wat nu?

Diamond Painting heeft de wereld stormenderhand veroverd omdat het leuk, verslavend en gemakkelijk genoeg is voor iedereen om te doen. Als je op zoek bent naar jouw eerste Diamond Painting of op zoek bent naar nieuwe om toe te voegen aan jouw verlanglijstje, raden we je aan niet te veel vast te houden aan diamantvormen. Met zowel ronde boren als vierkante boren kun je verbluffende kunstwerken maken zonder enige voorafgaande vaardigheden of talent. En wanneer je jouw painting bij Diamond Painting Planet bestelt, kun je er zeker van zijn dat deze is ontworpen met de meest geschikte vorm voor de afbeelding die je hebt geselecteerd.

Als Diamond Painting nieuw voor je is, overweeg dan om beide vormen te proberen om te zien welke je het leukst vindt bijvoorbeeld met een van onze proefpakketten. Misschien ontdek je een duidelijke voorkeur voor de een of de ander, of misschien merk je dat je van allebei evenveel houdt. Hoe dan ook, als je begint met een kit met een ontwerp waar je dol op bent, zul je zeker genieten van je nieuwe hobby! Bekijk vandaag nog onze volledige selectie 5D-diamantverfkits van topkwaliteit.

2 reacties

  • Het is verslavend en geeft rust. Ook heb ik minder uitval omdat ik mijn fijne motoriek meer stimuleer. Ik heb nl 2 herseninfarcten gehad. Al jaren ben ik bezig met Diamand Painten. Een mooie hobby die veel voordelen kent! Vierjant of ronde steentjes? Beide bevallen goed!
    Groeten en veel plakplezier, Monique Mulder

    Monique Mulder
  • Elke avond is men ontspanning painten . Zooon rust dat het brengt . En ik kan ondertussen nog iets van de Tv meekijken. Dit zijn wel reuze tips . Ik ga het wel houden op men ronde boren . Superleuk . Het enige waar ik nog wel tips zou willen van ontvangen zijn de verschillende mogelijkheden om ze in te kaderen . Dankjewel , prettig weekend
    Groetjes Chrisje

    Verwerft Chrisje

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!