Statische diamanten: hoe krijg je dit eruit? Diamond Painting Planet

Statische diamanten: hoe krijg je dit eruit?

Diamond Painting Planet ·

Diamanten zijn mooie en essentiële elementen van elke Diamond Painting. Ze kunnen echter soms een beetje statisch worden. Helaas is statische elektriciteit overal hinderlijk. Het is moeilijk om je te concentreren op het genieten van het project wanneer je diamanten constant aan je gereedschap, handen of aan elkaar blijven plakken. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om die vervelende ruis voor eens en voor altijd te elimineren!

Snelle introductie tot Diamond Painting

Voor het geval je nieuw bent in de wereld van Diamond Painting, laten we bespreken wat het is voordat we beginnen met statische diamanten. Diamond Painting is een leuke, ontspannende hobby waar alle leeftijden en vaardigheidsniveaus van kunnen genieten. Het is gemakkelijk te leren en te beheersen en vereist geen speciale vaardigheden of eerdere kunstkennis of ervaring. Iedereen kan adembenemende kunst maken met Diamond Paintings. Lees hier meer over Diamond Painting.

Hoe statische diamanten Diamond Painting kan beïnvloeden

Statische elektriciteit wordt veroorzaakt door wrijving; wanneer je jouw vingers over een oppervlak beweegt (zoals de diamanten in jouw Diamond Painting), creëren ze wrijving die een opeenhoping van elektronen aan één kant van het oppervlak veroorzaakt. Deze opeenhoping van elektronen wordt een elektrische lading genoemd en creëert een onbalans tussen positieve en negatieve ladingen, wat resulteert in wat we kennen als statische hechting.

Diamanten, of steentjes, zijn gevoelig voor statische opbouw omdat ze van wax zijn gemaakt. Dit materiaal geleidt elektriciteit niet goed, waardoor de steentjes geen statische lading kunnen absorberen die zich tijdens het werken op jouw handen of kleding ophoopt. De lading blijft daar gewoon totdat iets genoeg elektronen afbreekt om de hechting los te laten.

Statische hechting voorkomen

Statische elektriciteit kan erg frustrerend zijn, omdat het moeilijk is om met je Diamond Painting steentjes te werken omdat ze de neiging hebben om aan elkaar te kleven. Er zijn echter enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt:

  • Zorg ervoor dat je handen schoon en droog zijn voordat je aan een project begint. Draag indien mogelijk geen synthetische vezels - zoals fleece of nylon - als je gaat Diamond Painten, omdat deze de neiging hebben om meer lading te dragen. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke materialen zoals katoenen T-shirts en spijkerbroeken.
  • Werk aan je Diamond Painting in een schone ruimte. Schakel indien mogelijk de airconditioner, verwarming en andere ventilatoren uit tijdens het werken aan projecten met diamanten. Dit helpt stof en haren van huisdieren in de lucht te verminderen, wat later problemen met statische elektriciteit kan veroorzaken.
  • Schakel alle elektronica uit die mogelijk in de buurt is (computers, televisies, enz.). Deze items produceren kleine hoeveelheden elektrische lading die zich in de loop van de tijd kunnen opbouwen, waardoor de kans groter is dat jouw sprankelende diamanten aan elkaar blijven plakken.
  • Overweeg een luchtbevochtiger in jouw werkruimte te gebruiken om te voorkomen dat deze te droog wordt, ook een oorzaak van statische elektriciteit.

Hoe houd jij jouw diamanten statisch vrij?

Gebruik een vochtige doek om de kralen schoon te vegen en overtollige statische lading te verwijderen. Als ze nog steeds te veel elektriciteit hebben, probeer er dan een kleine hoeveelheid water op te spuiten. Dit zou de statische lading moeten elimineren. Misschien wil je ook je Diamond Painting accessoires en gereedschap afvegen of spuiten om er zeker van te zijn dat ze statisch vrij zijn. Zorg ervoor dat je diamanten helemaal droog zijn voordat je ze op het canvas plakt.

Als je extra voorzichtig wilt zijn dat je je kunstwerk of werkoppervlak niet beschadigt met vocht, overweeg dan om wasverzachtervellen te gebruiken in plaats van er vloeistof op te vegen of te spuiten. Wrijf gewoon over de steentjes met een droogdoek en de statische elektriciteit zou moeten verdwijnen. We raden ook aan wasverzachtervellen in kleine stukjes te snijden en de stukjes toe te voegen aan de zakjes diamanten terwijl je ze opbergt. Dit helpt voorkomen dat ze in de eerste plaats een lading ontwikkelen.

Verrassend genoeg is het bevriezen van de steentjes een andere optie. Stop ze gewoon in een bakje, zet het bakje een tijdje in de vriezer en de diamanten moeten hun neutrale lading terugkrijgen. Dit werkt omdat de vriezer de luchtvochtigheid verhoogt, waardoor statische elektriciteit wordt geëlimineerd.

Maak verbluffende kunst die vrij is van statische elektriciteit

Nu je gewapend bent met enige kennis, heb je de kracht om je diamanten statisch vrij te houden. Als de diamanten al aan elkaar vastzitten, probeer ze dan af te vegen met een vochtige doek of wasverzachter. Vergeet niet om stukjes wasverzachtervellen bij jouw diamanten te bewaren wanneer je ze niet gebruikt, om ervoor te zorgen dat ze statisch vrij zijn en klaar voor gebruik wanneer je besluit om weer aan uw project te werken. Een goede voorbereiding betekent dat jij je nooit meer hoeft af te vragen hoe je diamanten moet scheiden.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!