Ronde of vierkante steentjes?

Wat is het verschil tussen ronde en vierkante diamond painting steentjes? In diamond painting kom je vaak de termen "vierkanteย steentjes" en "rondeย steentjes" tegen. In Diamond Painting is 'steentjes' gewoon een ander woord voor 'diamant'.

Bij het kiezen tussen vierkante en ronde steentjes, is het belangrijk om te weten dat er geen goede antwoorden zijn. Je moet de vorm kiezen dieย jij persoonlijk het mooist vindt.

Vierkante steentjes

Diamant steentjes van vierkante vorm hebben een perfecte pasvorm en alle steentjes sluiten dan ook bijna naadloos op elkaar aan. Er blijven bij geen ruimtes tussen de steentjes wat zorgt voor een mooi geheel zonder onbedekte gedeeltes op het canvas. Veel klanten geven aan dat vierkante steentjes iets meer precisie vereist dan ronde steentjes. Het eindresultaat van de vierkante steentjes vinden veel klanten mooier omdat er bijna geen ruimtes meer tussen de steentjes zitten.

Ons advies:ย Kies voor vierkante steentjes als je het niet erg vind om secuur te werk te gaan. Ook is het handig als je al een klein beetje ervaring hebt met Diamond Paintings of andere precisie knutselwerkjes.

Vierkante steentjes - Diamond Painting Planet

ย 


Ronde steentjes

Ronde diamant steentjes worden vaak gebruikt bij kleine Diamond Paintings omdat de afbeelding op het canvas de lege ruimtes tussen de steentjes mooi opvullen. Er zitten bij ronde steentjes dus altijd kleine ruimtes tussen de steentjes omdat deze niet naadloos op elkaar aan kunnen sluiten. Het grote voordeel van ronde steentjes is dat ze gemakkelijk op te pakken zijn en dat je ze in elke richting op het canvas kunt plakken. Hiermee ben je met een Diamond Painting met ronde steentjes over het algemeen sneller klaar dan met vierkante steentjes.ย 

Ons advies:ย Ga voor ronde diamant steentjes als je lekker zonder veel na te denken je Diamond Painting wilt maken. Ronde steentjes zijn ook absoluut een aanrader als je voor het eerst een Diamond Painting gaat maken.ย 

Ronde steentjes - Diamond Painting Planet

ย 


Hoe nu verder?

Wil jij graag een keer oefenen met ronde, of juist vierkante steentjes? Bestel dan een proefpakket met deze steentjes. Met onze proefpakkettenย kun je een kleine painting maken en proberenย om teย Diamond Painten met jouw diamanten voorkeur.

Door het lezen van dit artikel ben je klaar voor het echte werk! Wil je ons aanbod bekijken? Bekijk dan onzeย collecties.ย Kies je liever jouw eigen persoonlijke painting? Kies dan voor eenย Eigen Fotoย Diamond Painting.

Sluit je aan bij 20.000+ enthousiaste painters!

Schrijf je in bij onze community en blijf op de hoogte van alle acties. Ontvang nuย 15% kortingย op je volgende bestelling.