Hoe Diamond Painting jouw leven voorgoed kan veranderen Diamond Painting Planet

Hoe Diamond Painting jouw leven voorgoed kan veranderen

Diamond Painting Planet ·

Op zoek naar een unieke hobby? Een hobby die jou de kans geeft om uitgedaagd te worden en tegelijkertijd jou in staat stelt om iets unieks te doen. Op Facebook lees je overal dat mensen dol zijn op Diamond Painting. Maar waarom?

Wat is Diamond Painting?

Diamond painting is niet schilderen met olieverf of waterverf op een kunstcanvas. In plaats daarvan worden kleine "diamanten" gebruikt om een glimmend kunstwerk te maken.

Wat zit er in een Diamond Painting Kit?

Een Diamond Painting Kit bevat de volgende items:

  • Een voorbedrukt canvas met een vooraf aangebrachte lijm en ontwerpkaart
  • Gekleurde diamanten
  • Een gegroefde bak om de diamanten in te leggen (schudbakje)
  • Een diamanten pen, met een grip, om de diamanten op te pakken
  • Extra scherp pincet

Verder is een lichtplaat en een opbergdoosje echt must-have tools als je dit soort hobbies wilt uitvoeren. Die kun je apart bestellen.

Diamond Painting diamanten

Diamanten zijn er in 5D- of 3D-ontwerpen. 5D-diamanten hebben vijf facetten, terwijl 3D-diamanten 3 facetten laten zien - hoe meer facetten, hoe groter het "glitter"-effect. De diamanten zijn normaal gesproken gemaakt van een harsmateriaal.

Tips voor het starten van een Diamond Painting

Wanneer je begint, trekt je een klein deel van het doorzichtige plastic naar achteren en werk je omhoog. Verwijder niet de hele beschermlaag, omdat hierdoor de lijm uitdroogt. Als je merkt dat je lijm zijn plakkerigheid verliest, hoef je hem alleen maar een beetje vochtig te maken met een babydoekje of met water bevochtigd stevig keukenpapier. Hier kun je lezen hoe je het beste een Diamond Painting kunt beginnen.

Zolang je jezelf eerst organiseert, zul je merken dat deze vorm van knutselen de stress in je leven zal verminderen, en je zelfs in staat zal stellen meer te ontspannen en minder na te denken over de dingen die angst of stress veroorzaken. Dat komt omdat je je echt moet concentreren als je aan het Diamond Painten bent. Daarom houdt de activiteit je gecentreerd en op zijn beurt minder gestrest.

Doorlooptijd

Als je wilt weten hoe snel je klaar bent, hangt dat af van de grootte van de foto, de tijd die je aan het vak moet besteden en je vaardigheidsniveau.

Je hoeft geen speciale artistieke vaardigheden te hebben om een Diamond Painting te maken. Hoewel het een soort mix is van kruissteken en schilderen op nummer, hoef je geen expert te zijn in kruissteken of borduren. In feite hoef je geen enkele vorm van schilderen of kunstervaring te hebben. Je hoeft je alleen maar in te zetten voor het ambacht. Wil je een inschatting kunnen maken hoe lang je bezig bent met het maken van een Diamond Painting? Lees hier onze blog.

Dit soort hobby vergroot niet alleen je zelfvertrouwen, het is ook een activiteit die verbluffende resultaten oplevert.

Diamond Painting is positief voor gezondheid, geluk en gezin

Terwijl sommige mensen yoga beoefenen om zichzelf te kalmeren, heeft Diamond Painting hetzelfde effect. Als je spanning wilt laten verdwijnen, is Diamond Painting de oplossing.

Net als bij yoga gaat het bij Diamond Painting om concentratie, waardoor je zowel redeneervaardigheden als je verbeeldingskracht kunt gebruiken. Volgens wetenschappers stimuleert dit deel van de activiteit de rechterhersenhelft, die je fijne motoriek en gezichtsvermogen reguleert en dus de verbeelding. Wanneer dit gebeurt, kun je prachtige Diamond Paintings maken zonder dat je artistiek hoeft te zijn. Zelfs als je artistiek bent, zul je de activiteit zowel leuk als lonend vinden, omdat het je nog steeds uitdaagt.

Diamond Painting helpt bij woede, depressie en angst. Het verhoogt de activiteit en helpt je schermtijd in evenwicht te brengen met een gezonde hobby. Voor kinderen kan het ook helpen bij vinger- en handvaardigheid - ze leren hoe ze een pen moeten vasthouden en laten ze hun schildervaardigheden oefenen. Benieuwd naar nog meer feiten over Diamond Painting? Lees het hier.

Dus... wanneer begin jij?

Diamond Painting is een vak dat je zowel alleen als samen met het gezin kan worden gedaan. Het is een geweldige activiteit die het gezin dichter bij elkaar kan brengen en een creatief huishouden kan stimuleren

Begin vandaag nog met een nieuw, leuk en creatief tijdverdrijf. Koop een kit en ga direct aan de slag! Speciaal voor alle beginnelingen geven we een welkomskorting. Gebruik de code: EERSTEPAINTING15 voor 15% korting op jouw eerste painting!

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!