Hoe lang duurt het om een Diamond Painting te voltooien? Diamond Painting Planet

Hoe lang duurt het om een Diamond Painting te voltooien?

Diamond Painting Planet · · 8 reacties

Diamond Painting is de nieuwste hobby dat de kunstwereld overneemt. In plaats van een verf op nummer, waarbij je zorgvuldig verf aanbrengt om een ​​afbeelding te maken, of een kruissteek met draad, lijm je kleine diamantjes op een zelfklevend canvas om een ​​prachtig stukje diamantkunst te creëren.

Uiteindelijk is Diamond Painting heel gemakkelijk om te doen en vereist het geen speciale vaardigheden. Toch verschilt het per persoon hoe lang het duurt om een Diamond Painting af te maken. Het hangt af van een aantal dingen:

  • De grootte van de Diamond Painting
  • Jouw vaardigheidsniveau
  • Jouw Diamond Painting gereedschappen
  • Jouw Diamond Painting technieken

Veel mensen zeggen dat diamantschilderen therapeutisch is en een uitlaatklep voor stress tijdens hun drukke leven. Als je alle diamanten op een canvas hebt ingevuld, is het resultaat een prachtig stuk diamanten kunstwerk dat je in je huis kunt inlijsten en ophangen.

Dankzij het nummeringssysteem hoef je helemaal geen artistieke vaardigheden te hebben om een diamond painting te maken, en ze kunnen zo eenvoudig of zo complex zijn als je wilt. Sommige schilderijen zijn volledige diamantschilderijen en hebben duizenden diamanten om aan te brengen, terwijl andere gedeeltelijke diamantschilderijen slechts een paar honderd hebben.

Onthul je slechts kleine delen van het zelfklevende canvas per keer of pel je een groot deel van het voorblad van de Diamond Painting af? We hebben ons best gedaan om wat wetenschap achter onze berekeningen te plaatsen, maar uiteindelijk is het een gok.

Kleine Diamond Paintings

Een Diamond Painting van 20 cm x 20 cm kan een beginner een week kosten. 40 cm x 40 cm is niet twee keer zo groot als een Diamond Painting van 20 cm x 20 cm. Het is 4 keer zo groot. Het duurt dus ook 4 keer langer. Het is dus niet onredelijk om te denken dat je 4 weken nodig hebt om een Diamond Painting te voltooien als een beginner.

Sommige Diamond Painters doen er weken tot maanden over om een ​​Diamond Painting af te werken. Onze beste gok is dat de eerste kleine Diamond Painting hoogstwaarschijnlijk een paar dagen tot een week zal duren als je een paar uur per dag doorbrengt.

Naarmate je beter en vaardiger wordt, kun je overstappen op grotere Diamond Paintings en dezelfde hoeveelheid tijd besteden.

Grote Diamond Paintings

Hoeveel vierkante diamanten of ronde diamanten zitten er in de Diamond Painting? Deel dat aantal door het aantal diamanten dat je per minuut kunt plaatsen en je krijgt de tijd die nodig is om een ​​Diamond Painting te voltooien.

Als je bijvoorbeeld 6400 diamanten hebt op een 20x20cm en je kunt 30 diamanten per minuut plaatsen, dan duurt het 213 minuten of 3,5 uur.

 Vaardigheidsniveau Maat Tijd
Beginner 30cm x 30cm of kleiner 40 uur
Intermediate 60cm x 60cm of kleiner  54 uur
Expert 60cm x 60cm of groter 48 uur

 

Tips voor grote Diamond Paintings

Strategie

Werken met grote Diamond Paintings betekent dat er soms grote delen van de lijm zichtbaar worden als je op kleur werkt. Als je lastige plekken wilt bereiken (zoals het midden van je canvas), raden we je aan om de blootgestelde lijmgedeelten tijdelijk te bedekken. 


Opslag

Het opbergen van grote Diamond Paintings kan ook een probleem worden als de ruimte in jouw huis beperkt is. Een geweldige manier om de ruimte te optimaliseren, is door het canvas op te rollen. Vergeet niet om het te rollen met de diamanten naar buiten gericht, zodat ze niet tegen elkaar aandrukken. Een andere geweldige opbergoplossing is om ze aan broekhangers op te hangen en in je kast te plaatsen.

Moeilijkheidsgraad

Een ander ding om in gedachten te houden bij het selecteren van grotere Diamond Paintings is de vorm van de diamanten. Het is belangrijk op te merken dat ronde diamanten over het algemeen gemakkelijker zijn om mee te werken. Dit is belangrijk om te beseffen, zodat je niet teleurgesteld raakt in de moeilijkheidsgraad van een grote, vierkante, Diamond Painting. We raden altijd aan om met een kleine formaat te beginnen voordat je overstapt naar een groter canvas, vooral als je gewend bent aan ronde steentjes.

Einddoel

Onze Diamond Painting van 40x50 zijn vrij groot. Het is belangrijk om te weten wat je ermee gaat doen als het klaar is. We raden je ten zeerste aan om deze prachtige Diamond Paintings in je huis op te hangen - maar dit vereist voldoende ruimte op de muur. Kijk rond in je huis om je voor te stellen waar je dit grote schilderij gaat plaatsen. 

Een andere optie is om een grote Diamond Painting cadeau te doen als je niet genoeg opbergruimte in huis hebt. Wil je meer tips om een grote Diamond Painting te maken? Lees het in onze blog.

Ben je onzeker over het formaat van de Diamond Painting? Lees dit artikel over welke maat Diamond Painting je moet kopen.

Hoe lang duurt het jou?

Waar iedereen het wel over eens is, is dat Diamond Painting een leuke creatieve uitlaatklep is en ongelooflijk ontspannend. 

Hoe lang duurt het jou voordat je een Diamond Painting af hebt? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Bestel er vandaag nog een!

8 reacties

  • Ik maak 1ne van 50 × 70 af in 2 weken. Ik heb onlangs ene geplakt van 150 × 60 in 2 maanden

    Katty
  • Ik vind Diamond Painter hartstikke leuk om te doen maar ik heb weinig geduld dus ik hou het niet lang vol om te zitten maar elke dag gaat doe ik een stukje

    Anja
  • Ik vind het zeer in spannend om het te doen Ik hoor wel een beetje Tureluur als ik te lang bezig ben maar ik vind het hartstikke leuk om te doen en ik heb een wondering voor de mensen die van die grote werken maken

    Anja
  • Bij mij duurt het maken van een diamond painting gemiddeld drie maanden. Al naar gelang of het vierkante of ronde steentjes zijn. Ik maak het liefst grote diamond paintings, zoals bijvoorbeeld van Josephine Wall of andere kunstenaars. Ik houd van het plakken van diamond paintings met veel confetti. Ik ben behoorlijk secuur in mijn plakken.

    Joke Wams
  • Ik doe al naar gelang het formaat van de painting toch wel een maand of drie over een painting. Ik ga graag secuur te werk en ben niet snel tevreden. Bij vierkante steentjes duurt het langer dan ronde steentjes. En daar ik van confetti leggen houd duurt het painten ook langer. Daarom houd ik er ook zo van. Een Josephine Wall of een diamond painting van Carat.art uit Duitsland verg meer tijd omdat de afbeeldingen bedriegelijk eenvoudig lijken maar toch veel confetti bevatten en natuurlijk een aantal kleuren AB steentjes.

    Joke Wams
  1. Pagina 1 van 2
  2. Vorige pagina
  3. 1
  4. 2
  5. Volgende pagina

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!